Victorian Townhouse, Bath

After an initial consultation, and advice on repurposing several of the rooms in my client’s 4 storey townhouse, a more specific brief followed to replace a dark basement bathroom, install a ensuite shower room, upgrade the existing kitchen and redecorate throughout. With an emphasis on keeping unnecessary chemicals to a minimum and recycling & repurposing where possible, the house has been transformed on a modest budget.  Still ongoing, with final furniture and finishing touches to be completed, a few interim photographs showing some of the details.

The Kitchen / Family Room

Existing units were sanded, repainted and given new door knobs and drawer pulls.  Additional cupboards were hand made to match the existing and new flooring laid throughout. The kitchen island was given a makeover with new end panels and a trio of pendant lights were installed above along with a new circuit of downlighters and under cupboard lights to brighten the north facing kitchen.  The utility room was installed with a water ionising unit over a new inset belfast sink, a storage cupboard added and new radiator installed.  A new oak work surface made on site by the joiner, along with  kitchen reveals retiled in a herringbone pattern with a opaque glass tile have given the kitchen a new lease of like.

Teenage Basement Bedroom

The dark basement which had been used as a home gym and general storage space has been transformed into a teenagers bedroom with new bespoke under stairs storage custom built headboard and the addition of a trx fitted to a reinforced ceiling joist.  The VOC free wall paint, FSC certified wallpaper and pure wool carpet along with new organic cotton roman blinds give peace of mind.